Tiedotteet

Koti / Tiedotteet

Meidän toinen nimipalvelin (ns2.pox.fi) sekä mx-palvelin (mx2.pox.fi) on vaihtunut, muutos ei aiheuta toimenpiteitä, mikäli domainissa olet käyttänyt ns2.pox.fi/mx2.pox.fi ip:een sijaan.

Tässä vielä päivitetyt ip:t

Nimipalvelimet
Ensisijainen: ns1.pox.fi (178.213.233.225)
Toissijainen: ns2.pox.fi (193.70.113.58)

MX-palvelimet
Ensinsijainen: mx1.pox.fi (178.213.233.225)
Toissijainen: mx2.pox.fi (193.70.113.58)
... See MoreSee Less

Postfix Adminissa huomattu eilen 24.3 joku vika että heittää kirjautumisen jälkeen takaisin kirjautumis-sivulle jos tekee jotain. Tämä ongelma on todettu olevan ainakin Chrome selaimella mutta Firefox selaimella toimii. Selvitämme asiaa ja ilmoitamme kun taas Chromellakin toimii. Voitte ilmoittaa tähän mahdolliset muut selaimet missä kyseinen ei toimi/toimii. Kysymyksiä asian tiimoilta, helpdesk(at)pox.fi, IRCnet:ssä #[horna] kanava tai tähän alle kommentoimalla. ... See MoreSee Less

Morjesta!

Viime aikoina erityisesti Gmail on ruvennut siirtämään myös tavallisia ja ns. oikeita sähköposteja roskakoriin merkinnöin ”Gmail ei voinut vahvistaa, että viestin lähettäjä on X (eikä roskapostittaja)”

Olemme tästä syystä määritelleen käyttämiimme domaineihin SPF, DKIM ja DMARC tietueet joka varmentaa vastaanottavalle palvelimelle, että kyseessä on oikea lähettäjä ja aito sähköposti viesti, eikä esim spämmi.

Tietueiden, kuten SPF, DKIM ja DMARC, lähtökohtainen tarkoitus on varmistaa ja todentaa sähköpostin lähettäjä, eli ettei kukaan muu esimerkiksi lähetä viestejä nimissäsi.

SPF tietue

SPF, eli Sender Policy Framework, tietue mahdollistaa verkkotunnuksen omistajan määrittää, mitkä sähköpostipalvelimet saavat lähettää viestejä verkkotunnuksen nimissä.

Mikäli viestejä yritetään lähettää näiden määritettyjen palvelinten ulkopuolelta, voidaan todeta, ettei lähettäjällä ole oikeutta lähetykseen ja viesti merkitään hyvin todennäköisesti roskapostiksi.

DKIM tietue

DKIM, eli DomainKeys Identified Mail, perustuu palvelimen allekirjoittamaan salattuun varmenteeseen, jonka avulla viestin vastaanottava palvelin voi suorittaa kyselyn verkkotunnuksen nimipalvelimelta, onko lähettäjä oikea taho.

Samalla allekirjoituksella voidaan varmistua, ettei viestiä ole muutettu sen jälkeen, kun se on lähetetty alkuperäiseltä palvelimelta.

DMARC tietueet

DMARCin tehtävänä on kertoa vastaanottavalle palvelimelle, että viesti hyödyntää SPF ja / tai DKIM varmennuksia ja kertoa, mitä vastaanottajan tulee tehdä viestille, mikäli varmennukset eivät onnistu.

DMARCin ideana on siis helpottaa lähettävien ja vastaanottavien palvelinten keskustelua keskenään ja näin parantaa todentamista, hyödyntäen myös jo olemassa olevia SPF ja DKIM tietueita.

Tällä hetkellä kuitenkin vielä @pox.fi osoitteesta lähetetty sähköposti menee gmailissa roskapostikansioon, pyytäisin jokaista joka gmailia käyttää ja on meidän asiakas niin lisäämään meidät, jotta mahdolliset ilmoitukset tulevat perille (esim palvelun vanheneminen). Tällä hetkellä vanhenemis ilmoitukset lähetetään helpdesk@pox.ovh osoitteesta, jotta gmail ei luokittele niitä roskapostiksi.
... See MoreSee Less