Tiedotteet

Koti / Tiedotteet

Morjesta!

Viime aikoina erityisesti Gmail on ruvennut siirtämään myös tavallisia ja ns. oikeita sähköposteja roskakoriin merkinnöin ”Gmail ei voinut vahvistaa, että viestin lähettäjä on X (eikä roskapostittaja)”

Olemme tästä syystä määritelleen käyttämiimme domaineihin SPF, DKIM ja DMARC tietueet joka varmentaa vastaanottavalle palvelimelle, että kyseessä on oikea lähettäjä ja aito sähköposti viesti, eikä esim spämmi.

Tietueiden, kuten SPF, DKIM ja DMARC, lähtökohtainen tarkoitus on varmistaa ja todentaa sähköpostin lähettäjä, eli ettei kukaan muu esimerkiksi lähetä viestejä nimissäsi.

SPF tietue

SPF, eli Sender Policy Framework, tietue mahdollistaa verkkotunnuksen omistajan määrittää, mitkä sähköpostipalvelimet saavat lähettää viestejä verkkotunnuksen nimissä.

Mikäli viestejä yritetään lähettää näiden määritettyjen palvelinten ulkopuolelta, voidaan todeta, ettei lähettäjällä ole oikeutta lähetykseen ja viesti merkitään hyvin todennäköisesti roskapostiksi.

DKIM tietue

DKIM, eli DomainKeys Identified Mail, perustuu palvelimen allekirjoittamaan salattuun varmenteeseen, jonka avulla viestin vastaanottava palvelin voi suorittaa kyselyn verkkotunnuksen nimipalvelimelta, onko lähettäjä oikea taho.

Samalla allekirjoituksella voidaan varmistua, ettei viestiä ole muutettu sen jälkeen, kun se on lähetetty alkuperäiseltä palvelimelta.

DMARC tietueet

DMARCin tehtävänä on kertoa vastaanottavalle palvelimelle, että viesti hyödyntää SPF ja / tai DKIM varmennuksia ja kertoa, mitä vastaanottajan tulee tehdä viestille, mikäli varmennukset eivät onnistu.

DMARCin ideana on siis helpottaa lähettävien ja vastaanottavien palvelinten keskustelua keskenään ja näin parantaa todentamista, hyödyntäen myös jo olemassa olevia SPF ja DKIM tietueita.

Tällä hetkellä kuitenkin vielä @pox.fi osoitteesta lähetetty sähköposti menee gmailissa roskapostikansioon, pyytäisin jokaista joka gmailia käyttää ja on meidän asiakas niin lisäämään meidät, jotta mahdolliset ilmoitukset tulevat perille (esim palvelun vanheneminen). Tällä hetkellä vanhenemis ilmoitukset lähetetään helpdesk@pox.ovh osoitteesta, jotta gmail ei luokittele niitä roskapostiksi.
... See MoreSee Less

Uusi Vuosi 2017 on alkanut ja samalla jälleen ylläpitäjät ja helpdesk alkaa kaivautua maan alta tositoimiin lomien jälkeen. Kaikkea kivaa ja uutta luvassa myös tänä vuonna. Hieman lisätiedotusta tuosta Joulun alla tapahtuneesta sähköpostipalvelimeemme tunkeutumisesta että olemme nyt saaneet puhdistettua suurimmalta osin sen mustilta listoilta (spam listat). Eilen lähetimme pyynnön Barracuda Networksiin jonka takia välttämättä ette ole saaneet menemään sähköposteja perille tiettyihin osotteisiin. Nyt olemme pois heidän listaltaltaan X määräajan väliaikaisesti jonka aikana tarkistavat että kaikki on kunnossa (niinkuin pitäisikin olla kunnossa) ja tänään itse otin yhteyttä SORBS:iin (The Spam and Open Relay Blocking System) jotta saisimme täysin palvelimemme luotettavaksi. Google jo tuossa Joulun aikaan tarkisti sivustomme ja sekin on nyt puhdas (Vanha PostFixAdmin oli kai syynä kaikkeen). Tästä opimme sen että kannattaa pitää ohjelmistot tuoreena ja aina kun päivittelemme ohjelmistoja, haluamme että muistatte myös te asiakkaat vaihdella niitä salasanojanne palveluihin ja mielellään kaikkiin eri sitten. Näin takaamme kaikille käyttäjilleme turvallisen ja luotettavan käyttöympäristön meillä Pox.fi Internet Solutionsilla. Hyvää alkavaa Uutta Vuotta kaikille ja jatketaan siihen mihin jäätiin 2016 eli räpellystä ja kehitystä 🙂 ... See MoreSee Less

Pox.fi - Internet Solutionsin väki toivottaa kaikille oikein rauhallista joulua! ... See MoreSee Less

Postfix Admin päivitetty ja nyt pitäisi toimia taas moitteettomasti. Jos ilmenee ongelmia, ilmoittakaa joko helpdesk@pox.fi tai IRCnetissä. Myös täällä voi kommentoida ja kertoilla. Ja loppuun pieni kuva-aiheinen piristys. Vaikka tässä vielä eilenkin kiroiltiin ja hammasta purtiin mutta pitää sitä aina vääntää jotenkin ne suupielet ylöspäin. Toivottavasti kaikilla muillakin ollut mukava viikonloppu, ei muuta kuin Joulu-viikkoa kohti 🙂
Ja tosiaan linkit uuteen Postfix Adminiin löytyy sivujemme kautta, ainoastaan SSL-yhteydellä!
... See MoreSee Less